Praktisera på Fair Action hösten 2023

Maria SjödinNyheter

Vår kollega Maria berättar om en av Fair Actions påverkanskampanjer. Foto: Nina Wertholz

Är du student och intresserad av företags ansvar för mänskliga rättigheter, klimat och miljö? Nu söker vi på Fair Action en praktikant för höstterminen 2023 till vårt kansli i Stockholm.

Framgångar 2022

Maria SjödinNyheter

Zehra Khan, generalsekreterare på Home-Based Women Workers’ Federation i Pakistan, välkomnar att arbetsmiljöavtalet ska börja gälla i landets klädfabriker.

Avtal för bättre säkerhet i klädfabriker i Pakistan och storbanker som minskade sina investeringar i ryska staten, det var några av framgångarna som Fair Action bidrog till under året som gick.

Förklara dig, Kristersson!

Maria SjödinFair Action i media, Nyheter

Foto: Axel Adolfsson

Sverige är en bromskloss i EU-förhandlingarna om en historisk lagstiftning för företags ansvar, trots att lagstiftningen efterfrågas av svenska företag och investerare. Fair Action kräver ett svar från Kristersson om varför Sverige vill försvaga den kommande EU-lagstiftningen.

Fair Action vinner pris för ungdomsarbete

Maria SjödinNyheter

Utbildningsmaterialet består av bland annat vägledande videos och informativa filmer om de branscher Fair Action granskar.

Fair Action får priset för materialet ”Vi handlar, vem betalar?”, där vi utbildar gymnasieelever i att själva kritiskt kunna granska företags hållbarhetsarbete.

Debatt: Mänskliga rättigheter är inte på rea

Maria SjödinFair Action i media, Nyheter

Under Black week lockar modeföretagen med låga priser för att få konsumenter att köpa extra mycket nytt. Vi vill därför påminna om något som det inte går att sätta röda prislappar på – mänskliga rättigheter, skriver Fair Action på Aftonbladet Debatt.

Osäkra klädfabriker i Pakistan

Maria SjödinNyheter

Nasra Bibi förlorade sin son i en brand på klädfabriken Ali Enterprises i Karachi 2012. 250 personer dog i lågorna. Foto: Amar Guriri

Klädfabrikerna i Pakistan är farliga arbetsplatser eftersom det på flera av dem saknas ordentliga nödutgångar i händelse av brand, visar en ny rapport från Fair Action och Clean Clothes Campaign. Rapporten innehåller rekommendationer från pakistanska fackföreningar och ideella organisationer om hur utökningen av det internationella arbetsmiljöavtalet till Pakistan bör utformas för att bli effektivt.

Gå med i vårt nya influencernätverk

Maria SjödinNyheter

Inom ramen för projektet “Use your influence” skapar vi nu ett nätverk av unga influencers, mellan 18–25 år, som ska mötas digitalt fem gånger för att diskutera hållbarhetsfrågor. Vill du vara med? Fyll i vårt formulär.