Guide: Vad är greenwashing?

Maria SjödinOkategoriserad, Topp 4

Fisk dör i floden som flyter förbi garverierna i Hazaribagh, Bangladesh. Kemikalierna som används i lädergarverierna skadar både människor och miljö. Foto: David Lundmark/Dagens Arbete

Du möts dagligen av reklam som förklarar varför just den här produkten är bra för människor och miljö – ”Buy this sweater and save the planet!”. Det kanske inte låter exakt så men du känner igen argumenten, visst?

H&M och rättvisa löner

Malin KjellqvistOkategoriserad, Topp 4

Kvinna som tillverkar åt H&M i Bangladesh. Under pandemin har sömmerskornas redan låga löner sänkts. Foto: Jonas Gratzer.

Hur mycket tjänar klädarbetarna på H&M:s fabriker? Och vad tycker Fair Action att H&M borde göra? Här har vi samlat frågor och svar om sömmerskornas löner.

Senaste granskningar

Maria SjödinOkategoriserad, Topp 4

Arbetare på ett garveri i Hazaribagh, Bangladesh. På garveriet behandlas djurhudar för att bli till mjukt läder. Foto: GMB Akash

Här är rapporterna vi och våra samarbetspartners släppt under det senaste åren. Granskningarna handlar om hur företag som banker och skokedjor påverkar människor och miljö i fattiga länder.

Framsteg 2021

Maria SjödinNyheter, Topp 4

Sömmerska i Bangladesh. Fotograf: Pieter van de Boogert/Clean Clothes Campaign

Fortsatt arbete för säkra klädfabriker i Bangladesh och EU-lagstiftning på gång om företagsansvar. Vi sammanfattar vilka steg i rätt riktning som Fair Action bidrog till under 2021.