Fair Action utvecklar just nu ett material tillsammans med Sveriges Ungdomsråd och ungdomar på fritidsgårdar. Målet är att få fler engagerade och välmående unga som känner att de kan påverka, både lokalt och globalt.
Våra granskningar
Här är rapporterna vi och våra samarbetspartners släppt under det senaste åren. Granskningarna handlar om hur företag som banker och skokedjor påverkar människor och miljö i fattiga länder.
Webinar: Unbearable harassment
Gender-based violence and harassment in the garment sector in India.
Guide: Vad är greenwashing?
Du möts dagligen av reklam som förklarar varför just den här produkten är bra för människor och miljö – ”Buy this sweater and save the planet!”. Det kanske inte låter exakt så men du känner igen argumenten, visst?
Guide: Vad är femwashing?
Svenska företag använder gärna feministiska slagord i sin kommunikation. Så kallad ”femwashing” – att kapitalisera på jämställdhet och kvinnors rättigheter – tar bort fokus från problemen för de kvinnor som tillverkar kläderna.
H&M och rättvisa löner
Hur mycket tjänar klädarbetarna på H&M:s fabriker? Och vad tycker Fair Action att H&M borde göra? Här har vi samlat frågor och svar om sömmerskornas löner.
Länsförsäkringar ställer sig bakom Fair Actions krav på H&M
Länsförsäkringar kräver att H&M ingår ett bindande avtal för att betala ut innestående löner till sömmerskor. Nu måste övriga storbanker följa Länsförsäkringars exempel och öka pressen på H&M så att avtalet blir verklighet.