Lunchwebbinar om cirkulär ekonomi, hållbarhet och ungas inflytande

Malin KjellqvistOkategoriserad

Lär dig mer om hur unga kan involveras i kommunens hållbarhetsarbete! Webbinaret är en del av projektet ”Use your influence” för att ge unga större möjlighet till inflytande och innehåller teman som: Ungas inflytande och rättigheter, hållbarhet och cirkulär ekonomi samt klimatoro och ansvar.

H&M och rättvisa löner

Malin KjellqvistOkategoriserad, Topp 4

Kvinna som tillverkar åt H&M i Bangladesh. Under pandemin har sömmerskornas redan låga löner sänkts. Foto: Jonas Gratzer.

Hur mycket tjänar klädarbetarna på H&M:s fabriker? Och vad tycker Fair Action att H&M borde göra? Här har vi samlat frågor och svar om sömmerskornas löner.

Praktisera på Fair Action hösten 2023

Maria SjödinOkategoriserad

Vår kollega Maria berättar om en av Fair Actions påverkanskampanjer. Foto: Nina Wertholz

Är du student och intresserad av företags ansvar för mänskliga rättigheter, klimat och miljö? Nu söker vi på Fair Action en praktikant för höstterminen 2023 till vårt kansli i Stockholm.

Material till fritidsgårdar: Use you influence!

Maria SjödinOkategoriserad

Fair Action utvecklar just nu ett material tillsammans med Sveriges Ungdomsråd och ungdomar på fritidsgårdar. Målet är att få fler engagerade och välmående unga som känner att de kan påverka, både lokalt och globalt.

Våra granskningar

Maria SjödinOkategoriserad, Topp 4

Arbetare på ett garveri i Hazaribagh, Bangladesh. På garveriet behandlas djurhudar för att bli till mjukt läder. Foto: GMB Akash

Här är rapporterna vi och våra samarbetspartners släppt under det senaste åren. Granskningarna handlar om hur företag som banker och skokedjor påverkar människor och miljö i fattiga länder.

Guide: Vad är greenwashing?

Maria SjödinNyheter, Okategoriserad, Topp 4

Fisk dör i floden som flyter förbi garverierna i Hazaribagh, Bangladesh. Kemikalierna som används i lädergarverierna skadar både människor och miljö. Foto: David Lundmark/Dagens Arbete

Du möts dagligen av reklam som förklarar varför just den här produkten är bra för människor och miljö – ”Buy this sweater and save the planet!”. Det kanske inte låter exakt så men du känner igen argumenten, visst?

Guide: Vad är femwashing?

Maria SjödinNyheter, Okategoriserad

Sömmerskor i Bangladesh. Foto: Framtiden i våre hender

Svenska företag använder gärna feministiska slagord i sin kommunikation. Så kallad ”femwashing” – att kapitalisera på jämställdhet och kvinnors rättigheter – tar bort fokus från problemen för de kvinnor som tillverkar kläderna.⁣