Lär dig mer om hur unga kan involveras i kommunens hållbarhetsarbete! Webbinaret är en del av projektet ”Use your influence” för att ge unga större möjlighet till inflytande och innehåller teman som: Ungas inflytande och rättigheter, hållbarhet och cirkulär ekonomi samt klimatoro och ansvar.
H&M och rättvisa löner
Hur mycket tjänar klädarbetarna på H&M:s fabriker? Och vad tycker Fair Action att H&M borde göra? Här har vi samlat frågor och svar om sömmerskornas löner.
Ansök till årets influencernätverk
Snart kickar vi igång årets influencernätverk – ett forum för dig som vill påverka inom hållbarhet genom din plattform. Första träffen är i april 2023, och vi vill ha med dig!
Intervju med deltagare i influencernätverket 2022
Jasmine Olesen var en av de som deltog i Fair Actions influencernätverk i höstas. Vi har ställt några frågor till henne om hennes upplevelse av att vara med!
Praktisera på Fair Action hösten 2023
Är du student och intresserad av företags ansvar för mänskliga rättigheter, klimat och miljö? Nu söker vi på Fair Action en praktikant för höstterminen 2023 till vårt kansli i Stockholm.
Material till fritidsgårdar: Use you influence!
Fair Action utvecklar just nu ett material tillsammans med Sveriges Ungdomsråd och ungdomar på fritidsgårdar. Målet är att få fler engagerade och välmående unga som känner att de kan påverka, både lokalt och globalt.
Våra granskningar
Här är rapporterna vi och våra samarbetspartners släppt under det senaste åren. Granskningarna handlar om hur företag som banker och skokedjor påverkar människor och miljö i fattiga länder.
Webinar: Unbearable harassment
Gender-based violence and harassment in the garment sector in India.
Guide: Vad är greenwashing?
Du möts dagligen av reklam som förklarar varför just den här produkten är bra för människor och miljö – ”Buy this sweater and save the planet!”. Det kanske inte låter exakt så men du känner igen argumenten, visst?
Guide: Vad är femwashing?
Svenska företag använder gärna feministiska slagord i sin kommunikation. Så kallad ”femwashing” – att kapitalisera på jämställdhet och kvinnors rättigheter – tar bort fokus från problemen för de kvinnor som tillverkar kläderna.