Länsförsäkringar ställer sig bakom Fair Actions krav på H&M

Maria SjödinNyheter, Okategoriserad, Toppnyhet

Länsförsäkringar ställer sig bakom Fair Actions krav på H&M att betala ut innestående löner till arbetare. Foto: Rehman Asad/Barcroft Medi (ej relaterat till H&M).

Länsförsäkringar kräver att H&M ingår ett bindande avtal för att betala ut innestående löner till sömmerskor. Nu måste övriga storbanker följa Länsförsäkringars exempel och öka pressen på H&M så att avtalet blir verklighet.

Senaste rapporter

Maria SjödinOkategoriserad, Topp 4

Arbetare på ett garveri i Hazaribagh, Bangladesh. På garveriet behandlas djurhudar för att bli till mjukt läder. Foto: GMB Akash

Här är rapporterna vi och våra samarbetspartners släppt under det senaste åren. Granskningarna handlar om hur företag som banker och skokedjor påverkar människor och miljö i fattiga länder.

H&M och rättvisa löner

Malin KjellqvistNyheter, Okategoriserad, Topp 4

Kvinna som tillverkar åt H&M i Bangladesh. Under pandemin har sömmerskornas redan låga löner sänkts. Foto: Jonas Gratzer.

Hur mycket tjänar klädarbetarna på H&M:s fabriker? Och vad tycker Fair Action att H&M borde göra? Här har vi samlat frågor och svar om sömmerskornas löner.

Vi behöver ditt stöd

Maria SjödinOkategoriserad, Topp 4

Hjälp oss att sätta press på företag och politiker! Med ditt stöd kan vi få fler företag att förbättra arbetsvillkoren och betala levnadslöner.

Studiematerial: Vi handlar, vem betalar?

Maria SjödinOkategoriserad

Många svenska företag struntar i att arbeta hållbart. Men vilka är dom?
Det ska du och dina elever ta reda på, med vår hjälp. För vi vet att det går att påverka företagen. Vissa gånger krävs en gedigen granskning, andra gånger räcker det med ett inlägg på sociala medier. Oftast krävs en blandning av båda metoderna.

Fem frågor och svar om Xinjiang och tvångsarbete

Nina WertholzNyheter, Okategoriserad, Toppnyhet

Den kinesiska staten anklagas för att ha frihetsberövat mellan 1 och 1,8 miljoner uigurer i provinsen Xinjiang. Många av dem tvingas arbeta med att tillverka kläder eller plocka bomull som går på export till Europa.

Vad händer med folkgruppen uigurer i Xinjiang i Kina, och vad har det med din tröja att göra? Här har vi samlat frågor och svar om varför Fair Action uppmanar företag att sluta köpa in kläder från regionen.