Fair Actions finansiering kommer i år att minskas med upp till 1,8 miljoner kronor. Det har den nya regeringen beslutat om.
Modevarumärkena som fick krishantera under 2022
Resumé listar alla modevarumärken som trampat i klaveret under året. En av skandalerna är Fair Actions anmälan mot Ellos om femwashing.
Förklara dig, Kristersson!
Sverige är en bromskloss i EU-förhandlingarna om en historisk lagstiftning för företags ansvar, trots att lagstiftningen efterfrågas av svenska företag och investerare. Fair Action kräver ett svar från Kristersson om varför Sverige vill försvaga den kommande EU-lagstiftningen.
Debatt: Mänskliga rättigheter är inte på rea
Under Black week lockar modeföretagen med låga priser för att få konsumenter att köpa extra mycket nytt. Vi vill därför påminna om något som det inte går att sätta röda prislappar på – mänskliga rättigheter, skriver Fair Action på Aftonbladet Debatt.
Låt bistånd vara bistånd!
Behoven i världen ökar och Sveriges bistånd behövs mer än någonsin. Då väljer regeringen att ta 9,2 miljarder kronor från biståndsbudgeten för att täcka flyktingkostnaderna för de människor som flyr det fruktansvärda kriget i Ukraina. Ett beslut som innebär att tusentals organisationers arbete för minskad fattigdom och förtryck lamslås. Fair Action uppmanar regeringen att inte skära i biståndet, tillsammans med ett hundratal medlemmar i biståndsorganisationen ForumCiv.
Öka biståndet till de som står upp mot Putin
Vi befinner oss i en global demokratikris där antalet auktoritära stater blir fler medan de demokratiskt styrda blir färre. Nu behövs mer demokratibistånd, inte mindre. Det skriver Fair Action på Altinget Debatt, tillsammans med representanter för bland annat Act Svenska kyrkan, Kristna fredsrörelsen och Svenska FN-förbundet.
12 timmars arbetsdagar hos SHEIN
Näthandelsföretaget SHEIN har blivit stort bland svenska ungdomar genom att satsa på trendiga och riktigt billiga kläder. Fair Action intervjuas i Lilla Aktuellt om villkoren för de som syr åt modejätten i Kina.
E-handlare bryter löften
Junkyard, Ridestore och Stronger meddelade 2021 att de skulle bli mer öppna med vilka leverantörsfabriker som de använder sig av. Men bara Junkyard har hållit vad de lovat, visar Fair Actions uppföljning.
Poddtips: Bomull, bralla och bra villkor
Fair Action gästar Plan B-podden och pratar om hur det står till i klädfabrikerna.
Förlängt säkerhetsavtal för klädfabriker i Bangladesh
Svenska H&M och en rad andra klädföretag har kommit överens med fackföreningar om att förlänga säkerhetsavtalet för textilfabrikerna i Bangladesh. Det nya avtalet trädde i kraft den första september och gäller för drygt två år framåt.