Styrelse

Styrelsen är föreningens beslutande organ och ansvarar för att föreningens verksamhet bedrivs i enlighet med stadgar och årsmötesbeslut.

Fair Action

Sofia Stenfeldt (Ordförande)
Sofia är strateg på kommunikationsbyrån Qlok. Hon har lång erfarenhet av kommunikation och opinionsbildning på flera fackförbund, ungdomsorganisationer och i hyresgäströrelsen. Sofia har utbildning bland annat i freds- och konfliktvetenskap, psykologi samt reklam- och PR-vetenskap.

Jonas Andersson
Jonas är projektledare på Svenska FN-förbundet. Han har lång erfarenhet av arbete inom ideell verksamhet och ungdomsrörelsen med flertalet olika styrelse och ordförandeuppdrag. Jonas är Statsvetare men har även studerat mänskliga rättigheter, interkulturell kommunikation och genusvetenskap.

Julia Engqvist
Julia är kampanjansvarig på djurskyddsorganisationen World Animal Protection Sverige. Arbetade tidigare som miljösamordnare och projektledare på Stiftelsen Håll Sverige Rent, och på insamlingsavdelningen på Världsnaturfonden WWF. Har en naturvetenskaplig master och har läst kurser i internationella relationer och miljöledning.

Liv Fjellander
Liv är projektledare för hållbar konsumtion på Svenska Miljöinstitutet IVL. Dessförinnan var hon Strategy director på Futerra, en förändrings- och kommunikationsbyrå inriktad på hållbar utveckling. Där har hon påverkat branscher som bygg, mat, kläder, möbler och stadsutveckling. Hon har lång erfarenhet av civilsamhället framförallt inom freds-, utvecklings- och genusfrågor genom organisationer som PeaceQuest och Kvinna till Kvinna. Hon var dessutom en av initiativtagarna till Fair Action.

Magnus Hedenmark
Magnus driver företaget re:profit och arbetar med kemi, miljögifter och cirkulär ekonomi. Utbildad ekotoxikolog och biolog. Har tidigare arbetat på bland annat Kemikalieinspektionen, Naturvårdsverket, Miljöförvaltningen i Stockholm, Svanen och Naturskyddsföreningen.

Rebecka Winell
Rebecka arbetar med insamling på Barncancerfonden och har spetskompetens inom stora gåvor och testamentsgåvor. Hon har erfarenhet av insamling både i Sverige och i Storbrittanien. Rebecka är jurist med en master i internationella relationer.

Shanar Tabrizi
Shanar arbetar som konsult åt FN-organisationer och ideella organisationer. Hon har jobbat med utvecklingsarbete med fokus på klimat, miljö och jämställdhet på FNs miljöprogram, samt med påverkansarbete och policyfrågor inom cirkulär ekonomi i Bryssel. Shanar har även arbetat med schyssta/fossilfria pensioner.

Shari Sabel Strandmark
Shari är sedan 2018 utbildningssamordnare på Schyst resande. Hon har bakgrund som projektledare inom utbildning, teater och film med fokus på barn och unga. Shari har god föreningsvana och har grundat två ideella organisationer. Hon har även stor internationell erfarenhet med kontakter och projekt i Guatemala, Etiopien och Serbien.

Sandhya Randberg
Sandhya är pedagog och företagare. Hon har arbetat med rättvis handel i 25 år och har bland annat startat Världsbutiken i Västerås. Genom sitt företag Oria säljer hon ekologiska kläder och tygkassar. Oria har såväl små som stora kunder. Sandhya har varit med i flera föreningssammanhang och har även arbetat som konsult på företaget Coompanion där hon stöttat initiativ till nya företag och utbildat i styrelsearbete.

Styrelsen är föreningens beslutande organ och ansvarar för att föreningens verksamhet bedrivs i enlighet med stadgar och årsmötesbeslut.