Styrelse

Styrelsen är föreningens beslutande organ och ansvarar för att föreningens verksamhet bedrivs i enlighet med stadgar och årsmötesbeslut.

Mathias Knutsson (Ordförande)
Mathias är en välmeriterad ledare med mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom näringsliv, offentlig förvaltning och politik. Han har arbetat med hållbarhetsfrågor, socialt ansvarstagande och globalisering i både Sverige och utomlands. De senaste åren har han kombinerat sitt arbete som konsult och entreprenör med att vara kommunfullmäktiges ordförande och universitetslärare.

Therése Lindgren
Therése Lindgren är en svensk influencer, författare, opinionsbildare och filantrop. Hon har över en miljon följare i sociala medier och har legat topp fem i Medieakademins rankning av Sveriges mäktigaste i sociala medier sedan mätningen startade 2017. 2023 släppte hon boken “Viktigt på riktigt” tillsammans med Naturskyddsföreningen om hållbar livsstil och blev samma år utnämnd till Årets Miljöhjälte av WWF. Therése brinner för hållbarhetsfrågor och djurrättigheter.

Shari Sabel Strandmark
Shari är teaterregissör och statsvetare. Hon har även flerårig erfarenhet av att arbeta med ungdomar samt driva projekt inom mänskliga rättigheter och hållbar utveckling i Sverige och utomlands.

Alexandra Lövgren
Alexandra har studerat hållbar utveckling och textil hållbarhet. Hennes engagemang för att förbättra textilindustrin väcktes på gymnasiet när hon studerade textildesign och fick insikt i de förhållanden som råder i textilbranschen.

Liv Fjellander
Liv är projektledare för hållbar konsumtion på Svenska Miljöinstitutet IVL. Dessförinnan jobbade hon på Futerra, en förändrings- och kommunikationsbyrå inriktad på hållbar utveckling. Hon har lång erfarenhet av civilsamhället framförallt inom freds-, utvecklings- och genusfrågor genom organisationer som PeaceQuest och Kvinna till Kvinna. Hon var dessutom en av initiativtagarna till Fair Action.

Styrelsen är föreningens beslutande organ och ansvarar för att föreningens verksamhet bedrivs i enlighet med stadgar och årsmötesbeslut.