Inbjudan: Digital medlemsevent!

Nu bjuder Fair Action in alla medlemmar till ett samtal från fält. Pradeepan Ravi från organisationen Cividep i Indien har direkt insyn i situationen för arbetare, speciellt inom den smutsiga läderindustrin. Han kommer att berätta om hur arbetare drabbas under coronakrisen och vad som krävs för att situationen ska bli bättre.

fair-action-läder-garvning-2-886×590

Lädertillverkning kräver stora mängder kemikalier vilket utsätter arbetare för hälsorisker. Foto: Max Ferrero

Coronakrisen har påverkat oss alla. Rapporter visar att klädsektorn har drabbats extra hårt och de som är allra mest utsatta är de längst ner i leverantörskedjan, arbetarna som tillverkar våra kläder och skor. Många har förlorat sina arbeten eller tvingats arbeta under osäkra förhållanden.

Unik chans att få inblick i arbetares villkor
För att lära oss mer om arbetarnas situation har vi har bjudit in en expert i frågan, Pradeepan Ravi från organisationen Cividep i Indien. Pradeepan har stor insyn i lädersektorn i Indien och vi får höra honom berätta om vilka negativa effekter pandemin har haft för de arbetare som till exempel gör våra skor. Han har även stor kunskap i vad som krävs för att situationen ska bli bättre. Vad kan företagen, politiker och vi konsumenter göra för att hjälpa arbetarna?

Under eventet har du även möjlighet att ställa frågor till Pradeepan.

 

Vad? Ett samtal med Pradeepan Ravi, expert på läderindustrin på organisationen Cividep.
När? Onsdagen den 4e november kl 12.00-13.00.
Var? Digitalt via Zoom. Länk skickas ut vid bekräftad anmälan.
Hur? Anmäl dig här senast den 1e november. Inbjudan gäller för Fair Actions medlemmar. Här kan du bli medlem, betalar du nu gäller medlemskapet även för 2021. Samtalet kommer att hållas på engelska.