VI ❤ SOL – Hjälp burmeserna ut ur skuggan!

De bäddar våra sängar, mixar drinkar och ställer upp solstolar. Vi får bra service och blir vänligt bemötta. Samtidigt lever burmesiska migrantarbetare på våra allra mest populära semesterorter i Thailand under odrägliga förhållanden och utnyttjas av reseföretagen.

/17 december, 2015/Nyheter/
Visol

De som tvättar hotellakan åt svenska turister i Thailand arbetar 17-timmarspass. Frukostfrallorna bakas av anställda som inte haft semester på ett år. Det är några av resultaten från vår nya rapport ”No Holidays for the Burmese”. I studien står det också klart att Apollo, Fritidsresor och Ving inte tagit tag i de olagligt låga lönerna för de som städar och serverar på hotellen, trots att problemet varit känt sedan 2012.

Vi uppmanar nu reseföretagen att kliva fram och garantera rimliga löner och vettiga arbetstider för de burmeser som jobbar på våra mest populära semesterorter i Thailand. Hjälp oss att få företagen att ta sitt ansvar!

Du kan påverka genom att skicka ett kort mejl till reseföretagen. Kopiera texten längst ner eller skrivit något eget och mejla till:

Ving: sofia.wallen@thomascook.se
Apollo: Eva.lundstrom@apollo.se
Fritidsresor: Mathias.Bergendahl@fritidsresor.se

——————————————————————————————————————————————–

Hej!

Jag tycker verkligen om att resa. Men för mig är det viktigt att de som jobbar på hotellen i Thailand och deras underleverantörer har schyssta arbetsvillkor. Vad tänker ni göra för att garantera rimliga löner och vettiga arbetstider?

Vänliga hälsningar,