Material till fritidsgårdar: Use you influence!

Fair Action utvecklar just nu ett material tillsammans med Sveriges Ungdomsråd och ungdomar på fritidsgårdar. Målet är att få fler engagerade och välmående unga som känner att de kan påverka, både lokalt och globalt.

Dags att granska och påverka!

Många företag säger att dom jobbar med hållbarhet, men hur vet man att det är sant? Det får ungdomar på fritidsgårdar och andra öppna mötesplatser möjligheten att ta reda på i projektet Use you influence. Fair Actions material utvecklas tillsammans med unga på fritidsgårdar och mötesplatser med syftet att de ska få verktyg och metoder att påverka företag att ta ansvar i sitt hållbarhetsarbete.

I aktivitetsbanken på sidan Vihandlarvembetalar finns övningar, quiz och andra aktiviteter för ungdomar kopplat till cirkulär ekonomi, hållbar utveckling och företagsansvar. De unga får reflektera över hur de kan konsumera mer hållbart, hur de kan identifierar greenwashing och hur de kan påverka företag att bli mer transparenta och underlätta för oss att konsumera mer hållbart. Det finns även övningar och förslag på hur ungdomarna kan påverka i frågor de bryr sig om i sitt lokalområde. Aktiviteterna kompletteras med en handledning och förslag på workshopserie i fyra delar som riktar sig till ungdomsledare.

Projektet pågår i tre år och finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Vill ni att vi ska komma till er fritidsgård?
Hör av dig till Elin Tjernström
Epost: elin@fairaction.se
Telefon: 070-940 21 13