Vill du leda Fair Actions kansli?

Fair Action söker en erfaren ledare med kunskaper om finansiering och effektmätning i ideella organisationer.

/9 oktober, 2023/Okategoriserad/
Bli senior volontär på Fair Action!

Vilka är vi?

Fair Action är en ideell förening som sätter press på företag att förbättra arbetsvillkor och betala levnadslöner. Vi granskar företag, driver opinionsarbete och ger konsumenter verktyg för att kunna påverka. Vi är ett litet kansli och en ideell styrelse och vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm. Både på kansliet och i styrelsen finns personer som varit en del av föreningen länge.

Vi har stort genomslag i media och har lyckats påverka svenska modeföretag och banker att ta viktiga steg mot att bli mer hållbara. Vi samarbetar med ideella organisationer och fackförbund över hela världen. Vi har också etablerade kontakter med svenska influencers.

Vad kommer jag jobba med?

Skapa struktur och trygghet för medarbetarna

Rollen som kanslichef på Fair Action är främst en stödjande och intern funktion. Det är du som skapar förutsättningar för att medarbetarna trivs och att beslut och strukturer finns på plats. Du är högsta tjänsteperson, har personal- och arbetsmiljöansvar och arbetsleder kansliet. Fair Action lägger stor vikt vid att vara en god arbetsgivare, och där har kanslichefen en nyckelroll.

Hitta smarta arbetssätt

Fair Action har tydliga mål och strategier – utmaningen är att göra dem verkliga. Du leder kansliet i det dagliga arbetet, och hjälper oss hitta synergier mellan projekten vi arbetar med för att vi ska jobba resurseffektivt. Du är länken mellan styrelse och kansli.

Fokus på finansiering

Budget, ansökningar, finansiering, dokumentation, uppföljning och personalplanering ligger på ditt bord. Du kommer lägga stort fokus på finansiering. Det är en fördel om du har erfarenhet av ansökningar till stora bidragsgivare, exempelvis EU- kommissionen, SIDA eller Allmänna Arvsfonden. Fair Action har haft stora framgångar de senaste åren, men vår ständiga utmaning är finansiering. Senaste året har vi fått minska på budgeten, men nu har vi nya roliga projekt på väg in. 2024 påbörjar vi ett 4-årigt europeiskt projekt om rättvis klimatomställning i modebranschen.

Kontakter och samarbeten

Du kommer tillsammans med medarbetarna att representera Fair Action i nätverk med andra organisationer och gentemot företag, medier och politiker.

Vem är du?

Du kan leda andra

Du behöver vara en erfaren ledare, med vana av att ta ansvar för både verksamhet, personal och ekonomi. Du jobbar systematiskt och strukturerat, och har dokumenterad erfarenhet av projektplanering, budgetering och mätning av resultat och effekter. Du ser rutiner och struktur som något som hjälper verksamheten framåt.

Engelska och högskoleutbildning

Vi vill att du är flytande i engelska i tal och skrift. Du har förmodligen högskoleutbildning, till exempel i statsvetenskap, ekonomi eller juridik.

Omtänksam och tydlig

Som person är du lyhörd, tydlig, tolerant och omtänksam. Du gillar att jobba verksamhetsnära och skapa trygghet och goda förutsättningar för dem du arbetar med. Arbetsuppgifterna kräver noggrannhet och samarbetsförmåga.

Hur ser villkoren ut?

Tjänsten är en fast anställning på 80 – 100% efter önskemål. Heltid är 37,5 timmars arbetsvecka och två friskvårdstimmar per vecka. Vi har kollektivavtal med Unionen/Fremia och vi tillämpar individuell lönesättning. Anställningen påbörjas enligt överenskommelse. Det finns möjlighet att arbeta på distans hemifrån några dagar i veckan.

Hur ansöker jag?

Skicka personligt brev där du beskriver hur du vill leda kansliet och CV till Fair Actions vice ordförande Rebecka Winell på rwinell@gmail.com. Rekrytering sker löpande med sista ansökningsdag 29 oktober. Har du frågor? Kontakta vice ordförande Rebecka Winell.