Praktisera hos Fair Action VT 2024

Redo att ta steget från studierna till en praktikplats som gör skillnad i samhället? Gör praktik hos Fair Action våren 2024!

/9 oktober, 2023/Okategoriserad/
MicrosoftTeams-image (17)

Är du på jakt efter en praktik som gör skillnad på riktigt? Du har hittat rätt! Fair Action jobbar tillsammans med Sveriges Ungdomsråd, kommuner, forskare, och ideella organisationer i Sverige och Europa för att stötta ungas engagemang kring klimat, företagsansvar, greenwashing, slow fashion och hållbar konsumtion. Målet är att stötta ungdomar som vill påverka företag och politiker att ta större hänsyn till hållbarhetsfrågor, till exempel genom kampanjer.

Praktikanten kommer att ingå i en dynamisk projektgrupp, där ungdomars röster och perspektiv ska styra. Praktikantens arbetsuppgifter kommer att kretsa kring aktiviteter som vi genomför tillsammans med ungdomar och samarbetspartners. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat att hjälpa till att ordna och vara med på träffar med ungdomar och samarbetspartners. Då flera av våra projekt är europeiska samarbeten vill vi att du är flytande i engelska i tal och skrift.

Vi letar efter dig med:

  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar och tycker om att inspirera och motivera.
  • Erfarenhet av att genomföra kampanjer till exempel i sociala medier.
  • Intresse för hållbar utveckling.
  • Erfarenhet från civilsamhället.
  • Förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

På Fair Action lägger vi stor vikt vid vår gemensamma arbetsmiljö och vi strävar efter att vara lyhörda, tydliga, toleranta och omtänksamma mot varandra.

Praktiken är på heltid under vårterminen 2024. Praktikanten förväntas kunna närvara fysiskt på vårt kansli i Stockholm minst två dagar per vecka. Praktiken ska vara en del av ett program eller en kurs vid universitetet / högskolan eller YH-utbildning. Praktikkursen ska omfatta hela terminen, motsvarande 30 hp.

Praktikens koppling till Agenda 2030

Huvuduppgifterna handlar om att arbeta med framför allt mål 12, Hållbar konsumtion och produktion, mål 8 om Anständiga arbetsvillkor, mål 5 Jämställdhet samt mål 1, Ingen fattigdom, i Agenda 2030.

Hur ansöker jag?

Skicka personligt brev och CV till Niloofar Niknam, styrelseledamot på Fair Action. E-post: niloofar.niknam@gmail.com. Intervjuer sker löpande. Skicka in din ansökan senast den 11 november.