Intervju med deltagare i influencernätverket 2022

Jasmine Olesen var en av de som deltog i Fair Actions influencernätverk i höstas. Vi har ställt några frågor till henne om hennes upplevelse av att vara med!

/13 februari, 2023/Okategoriserad/

Hur använder du dina sociala medier för att påverka?
– Främst genom att dela information men även interagera med människor och företag. Sociala medier är ett fantastiskt verktyg att hitta likasinnade men även att fråga och ifrågasätta företag som vi vill ska ändra på sig. Jag tror mycket på att kunskap och medvetenhet är nyckeln till förändring, och sociala medier ger oss möjligheten att dela nya kunskaper med andra.

Vad var det bästa med att gå influencernätverkets utbildning?
– Även om det låter klyschigt så måste jag svara allt. Utbildningen gav mig inte bara fördjupade kunskaper om människors konsumtionsmönster och företagens påverkan på människor och miljö, utan öppnade även dörrarna till nya värdefulla kontakter och vänskaper. Jag uppskattade även hur interaktiv och inspirerande utbildningen var. En träff kunde exempelvis vara uppdelad i en kort presentation om ett visst ämne, följd av en längre diskussion där alla fick vara delaktiga i att identifiera orsaker och hitta lösningar. Atmosfären var mer lik ett samtal med engagerade vänner än “klassrumskänsla”.

Foto: Jamsine Olesen

Varför behövs det fler hållbara influencers?
– Influencers har på senaste tiden associerats med överkonsumtion och en ohållbar livsstil som tär på jorden, människor och plånboken. Hållbara influencers behövs för att uppmärksamma problematiken med vår livsstil och visa vägen för en mer hållbar framtid. Ibland ser folk hållbara vanor som uppoffringar eller svåra att hålla. Många hållbara influencers har tips på de allra minsta förändringarna vi kan göra i vår vardag som ger positiva resultat på sikt. De hjälper även till att normalisera det hållbara valet och visa fördelarna med att fatta klimatsmarta beslut. En win-win situation för både läsaren och planeten.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka?
– Sök! Du kommer inte att ångra det. Det finns utan tvekan något för alla och ger en möjligheten att träffa nya människor och lära sig mer om ett viktigt ämne.

 

 

Namn: Jasmine Olesen
Instagram: Jasmineolesen och susustainabilityassociation
Ålder: 21 år
Sysselsättning: Studerar ett tvärvetenskapligt kandidatprogram i Företagsekonomi, Etik och Hållbarhet vid Stockholms Universitet. Är även ordförande för Stockholm University Sustainability Association (SUSUS)