Vill du sitta i Fair Actions styrelse?

Nu välkomnar vi dig att ansöka eller nominera personer du tror kan bidra i föreningens strategiska arbete.

/16 januari, 2024/Nyheter/
1-Slide-1-copy-22

Var med och gör skillnad!
När du sitter i Fair Actions styrelse får du en fantastisk möjlighet att påverka föreningen och de framtidsfrågor vi står inför. Vi letar efter personer som vill få företag att ta ansvar för sin påverkan på människor och miljö.

Du behövs!
Vi söker framför allt efter dig som vill bidra med dina kunskaper och engagemang. Fair Action strävar alltid efter en bred representation när det kommer till ålder, kunskaper, färdigheter, bakgrund och personligheter. I år söker vi särskilt dig med ledarerfarenhet och styrelsevana. Vi är även på jakt efter dig med kunskaper inom finansiering som kan bidra till att skapa ekonomisk hållbarhet i vår ideella organisation. Dessutom söker vi personer med kunskaper om finansiell uppföljning av föreningens ekonomi. Självklart känner du att du har tillräckligt med tid att engagera dig i styrelsen! Du behöver inte bo i Stockholm för att kunna kandidera, eftersom det går bra att delta i styrelsens möten på distans.

Vad innebär uppdraget?
Styrelsen väljs vid årsmötet som ligger i maj. Ledamöter väljs på två år. I direkt anslutning till årsmötet håller den nya styrelsen ett konstituerande möte. Därutöver sammanträder styrelsen vid ytterligare cirka fem tillfällen under året. Det går att vara med på länk/video. Mötena hålls vanligtvis kvällstid på vardagar kl.18.00 – 20.00. Det utgår inget arvode för styrelseuppdragen.

Hur går ansökan till?
Mejla din intresseanmälan till valberedning@fairaction.se senast den 28 februari. Uppge namn och kort om varför du är intresserad och vad du tror att du främst kan bidra med. Valberedningen ger mer information om vad uppdraget innebär och tar kontakt för vidare process. Har du någon annan i åtanke, ställ frågan och skicka sen in en nominering där du kort beskriver varför personen i fråga skulle vara en bra kandidat till vår styrelse.

Tycker du det låter spännande men känner att du inte har tid just nu? Bli medlem och stöd vårt arbete!