Vill du leda Fair Actions kansli?

Fair Action söker en vikarierande kanslichef för 2020 och 2021. Vår nuvarande stjärna ska jobba utomlands i två år, och nu letar vi efter dig som vill axla manteln.

/16 oktober, 2019/Nyheter/
you-stole-apizza-my-heart-1

Vilka är vi?

Fair Action är en ideell förening som sätter press på företag att förbättra arbetsvillkor och betala levnadslöner. Vi granskar företag, driver opinionsarbete och samarbetar med liknande organisationer i produktionsländer. Vi är sju medarbetare och en ideell styrelse och vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm.

Vad kommer jag jobba med?

Rollen som kanslichef på Fair Action är främst en stödjande och intern funktion. Det är du som ser till att medarbetarna trivs, att beslut och strukturer finns på plats och att interna och externa samarbeten funkar. Du är högsta tjänsteperson, har personal- och arbetsmiljöansvar och arbetsleder kansliet. Fair Action lägger stor vikt vid att vara en god arbetsgivare, och där har kanslichefen en nyckelroll.

Fair Action har gjort ett omfattande strategiarbete, och är nu i en verkställande fas. Du har ansvar för att fortlöpande omsätta strategierna i verksamhet. Budget, ansökningar, finansiering, dokumentation, utvärdering och personalplanering ligger på ditt bord. Du är länken mellan styrelse och kansli. Du kommer även att representera Fair Action i nätverk med andra organisationer och gentemot företag, medier och politiker.

Vad behöver jag kunna?

Du behöver vara en erfaren ledare, med gedigen vana av att ta ansvar för både verksamhet, personal och ekonomi. Du jobbar systematiskt och strukturerat, och har dokumenterad erfarenhet av projektplanering, budgetering och uppföljning. Du har högskoleutbildning, till exempel i statsvetenskap, ekonomi eller juridik. Vi vill att du är flytande i engelska i tal och skrift.

Som person är du lyhörd, tydlig, tolerant och omtänksam. Du ser rutiner och struktur som något som hjälper verksamheten framåt. Du gillar att skapa trygghet och goda förutsättningar för dem du arbetar med. Arbetsuppgifterna kräver noggrannhet och god samarbetsförmåga. Du tycker om att ha kontakt med människor och att tala offentligt. Det är en fördel om du har erfarenhet från föreningsverksamhet.

Hur ser villkoren ut?

Tjänsten är ett vikariat på 70-100%. Vi har kollektivavtal med Unionen/IDEA och vi tillämpar individuell lönesättning. Vikariatet börjar 1 januari 2020 och avslutas 31 december 2021.

Hur ansöker jag?

Skicka personligt brev och CV till Fair Actions ordförande Sofia Stenfeldt på sofia.j.stenfeldt@gmail.com. Skicka in din ansökan så fort som möjligt men senast den 31 oktober, eftersom rekrytering sker löpande.

Har du frågor? Kontakta ordförande Sofia Stenfeldt eller kanslichef Ulrika Urey på ulrika@fairaction.se eller via 08-643 43 64.