Vill du hjälpa ungdomar att ställa krav på företag?

Vi växer och vill bli fler! Fair Action söker dig som vill jobba med ett nytt projekt där ungdomar får verktyg att förändra sin konsumtion samtidigt som de sätter press på företag och beslutsfattare att ta ansvar.

/20 december, 2021/Nyheter/
Skärmavbild 2021-03-23 kl. 23.36.29

Vilka är vi? 

Fair Action är en ideell förening som sätter press på företag att förbättra arbetsvillkor och betala levnadslöner. Vi granskar företag, driver opinionsarbete och samarbetar med liknande organisationer i produktionsländer. För närvarande är vi sju medarbetare och en ideell styrelse och vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm. Fair Action strävar efter att ha en jämn fördelning av kön på kansliet samt även inkludera en mångfald gällande bakgrund och ålder. 

Vad går projektet ut på? 

Många unga känner stor oro för vad som ska hända med miljön och klimatet. Fair  Action ska nu tillsammans med Sveriges Ungdomsråd, kommuner, forskare, experter  och ett flertal ideella organisationer öka engagemanget för en hållbar planet och på så  sätt öka ungas välmående. Syftet med projekt är att ge unga kunskap och verktyg för att ta egna initiativ att förändra sina konsumtionsmönster samtidigt som de sätter press på företag och beslutsfattare att ta sitt ansvar.  

Projektets två målgrupper är: 

  • Ungdomar på fritidsgårdar runt om i landet. 
  • Unga influencers som vill öka sin kunskap om hållbarhet.  

Målet med projektet är att stödja ungas engagemang och i längden öka deras välmående.

Vi vill att deltagarna, utifrån sina olika roller ska: 

  • Veta hur de kan konsumera och samarbeta mer hållbart.  
  • Känna att de kan påverka företag och beslutsfattare att ta ett större ansvar.  
  • Agera mer hållbart och sprida kunskap och inspirera andra unga. 

Vi vill uppnå de här målen genom att koppla samman unga personer som inspirerar andra unga personer. Vi kommer inom projektet samarbeta med mötesplatser som fritidsgårdar samt andra aktörer som arbetar med hållbar konsumtion och som samlar unga influencers.  

Vem är du som projektmedarbetare? 

Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och är bra på att inspirera och motivera dem. Du har en pedagogisk förmåga, både muntligt och skriftligt och du har erfarenhet av att ta fram olika typer av utbildningsmaterial. Du är intresserad av hållbar utveckling och har erfarenhet från civilsamhället.  Det är en merit om du har ett kontaktnät inom föreningslivet eller andra forum där ungdomar möts. 

Projektmedarbetarens främsta arbetsuppgifter är att: 

  • Se till att ungdomsperspektivet genomsyrar projektet. 
  • Tillsammans med Fair Actions researchers, projektledaren och samarbetspartners ta fram utbildningsmaterial.  
  • Åka ut till fritidsgårdar runt om i landet för att utveckla utbildningsmaterialet. 
  • Arrangera nationella kampanjer tillsammans med unga.  
  • Delta i Fair Actions löpande arbete, inklusive administrativa arbetsuppgifter så som ansökningar till nya finansiärer och rapportering samt bidra till en god arbetsmiljö på kontoret. 

Hur ser villkoren ut? 

Tjänsten är ett års vikariat på 80%. Kontoret ligger i Stockholm, och den sökande förväntas kunna jobba från kontoret två dagar i veckan. Vi har kollektivavtal med Unionen/IDEA och vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse. Det förekommer resor inom Sverige för tjänsten. Fair Action lägger stor vikt vid att vara en god arbetsgivare och erbjuder friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider. Vi jobbar kontinuerligt med den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. 

Hur söker jag? 

Skicka personligt brev och CV till Charlie Aronsson på charlie@fairaction.se. Skicka in din ansökan så fort som möjligt men senast den 31 januari, eftersom rekrytering sker löpande. Vi kommer att be om arbetsprover från de som går vidare till intervju.