Vill du hjälpa ungdomar att reflektera över sin konsumtion och ställa krav på företag?

Vi växer och vill bli fler! Fair Action söker nu en till kollega till ett nytt projekt där ungdomar ska få verktyg att förändra sina konsumtionsmönster samtidigt som de sätter press på företag och beslutsfattare att ta sitt ansvar. Vi söker en självständig person som stöttar projektets projektledare.

/14 april, 2022/Nyheter/
Skärmavbild 2021-03-23 kl. 23.36.29

Vilka är vi? 

Fair Action är en ideell förening som sätter press på företag att förbättra arbetsvillkor och betala levnadslöner. Vi granskar företag, driver opinionsarbete och samarbetar med liknande organisationer i produktionsländer.

För närvarande är vi åtta medarbetare och en ideell styrelse och vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm. I vår grupp är vi omtänksamma, lyhörda, toleranta och tydliga jämtemot varandra. Fair Action strävar efter att ha en jämn fördelning av kön på kansliet samt även inkludera en mångfald gällande exempelvis bakgrund och ålder.

Vad går projektet ut på? 

Många unga känner stor oro för vad som ska hända med miljön och klimatet. Vi vill därför nu tillsammans med Sveriges Ungdomsråd, kommuner och experter öka engagemanget för en hållbar planet. På så sätt hoppas vi bidra till att öka ungas välmående. Genom projektet kommer vi att ge unga kunskap och verktyg för att förändra sina konsumtionsvanor samtidigt som de sätter press på företag och beslutsfattare att ta sitt ansvar. Vi kommer möta ungdomar på fritidsgårdar och i forum där unga influencers finns. 

Vem är du som projektmedarbetare?

Du brinner för att arbeta med ungdomar, gillar att resa och är bra på att inspirera och motivera. Du har en pedagogisk förmåga, både muntligt och skriftligt och du har erfarenhet av att ta fram olika typer av utbildningsmaterial. Du är intresserad av hållbar utveckling och gärna erfarenhet från civilsamhället.

Det är en merit om du har ett kontaktnät inom föreningslivet eller andra forum där ungdomar möts.

Projektmedarbetarens främsta arbetsuppgifter är att: 

  • Se till att ungdomsperspektivet genomsyrar projektet.
  • Tillsammans med Fair Actions researchers, projektledaren och samarbetspartners ta fram utbildningsmaterial.
  • Åka ut till fritidsgårdar runt om i landet för att utveckla utbildningsmaterialet i samarbete med ungdomar.
  • Delta i Fair Actions löpande arbete, inklusive administrativa arbetsuppgifter så som ansökningar till nya finansiärer och rapportering samt bidra till en god arbetsmiljö på kontoret.

Hur ser villkoren ut? 

Tjänsten är ett vikariat på 80%, till och med 28 februari 2023. Vi har kollektivavtal med Unionen/IDEA och vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse. Det förekommer resor inom Sverige för tjänsten. Vi erbjuder 37,5h arbetsvecka (heltidstjänst) friskvårdsbidrag, friskvårdstimmar och flexibla arbetstider. På Fair Action arbetar vi aktivt för att alla medarbetare ska känna arbetsglädje, ha förutsättningar att utvecklas samt ha balans i livet.

Hur söker jag? 

Skicka personligt brev och CV till Ulrika Ureyulrika@fairaction.se. Skicka in din ansökan så fort som möjligt men senast den 3 maj, eftersom rekrytering sker löpande. Vi kommer att be om arbetsprov från de som går vidare till intervju. Har du frågor kan du kontakta Ulrika Urey.