Vill du hjälpa ungdomar att granska företag?

Vi växer och vill bli fler! Fair Action söker nu två kollegor till ett nytt projekt där gymnasieelever ska få verktyg att granska företags hållbarhetsarbete. Vi söker en person som ska driva projektet och en medarbetare med kunskap inom kommunikation.

/24 oktober, 2019/Nyheter/
SÖKES_

Obs! Ansökningstiden har gått ut, vi beaktar inte ansökningar som kommit in för sent.

 

Vilka är vi?

Fair Action är en ideell förening som sätter press på företag att förbättra arbetsvillkor och betala levnadslöner. Vi granskar företag, driver opinionsarbete och samarbetar med liknande organisationer i produktionsländer.

För närvarande är vi fem medarbetare och en ideell styrelse och vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm.

Vad går projektet ut på?

Vi får många frågor från skolungdomar kring företags arbete med miljö och mänskliga rättigheter. För att kunna möta efterfrågan kommer vi tillsammans med gymnasieelever att ta fram vägledning och guider för granskning av företags hållbarhetsarbete. Målet med projektet är att ge gymnasieelever möjligheten/verktyg att påverka företag att arbeta mer ekologiskt och socialt hållbart, samt ge dem kunskap att göra mer medvetna val som konsumenter. Första projektåret kommer vi att utveckla materialet, andra året testar vi det på gymnasieungdomar och tredje året sprids det. Projektet genomförs i samarbete med ungdomsorganisationen Ung Media.

Vi söker nu en projektledare som ska leda och driva projektet samt dokumentera resultat. Dessutom söker vi en projektmedarbetare med kunskap inom kommunikation. Vi ser att våra nya medarbetare är ödmjuka och trygga i sig själva. Vi värdesätter att du är omtänksam och lyhörd gentemot dina medarbetares behov och verksamheten i sin helhet. Vi värdesätter en respektfull och tydlig kommunikation i vår arbetsgrupp. Vi förutsätter att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och en välmående arbetsplats.

Vem är du som projektledare?

För att passa för jobbet som projektledare ska du kunna motivera och få andra att följa dig. Du ska vara bekväm i att delegera och ha förmåga att se hur arbetsuppgifter fördelas på bästa sätt mellan projektets aktörer. Du ska tycka om att ta nya kontakter, vara drivande i dialogen och kunna identifiera samarbeten som gynnar projektets måluppfyllelse. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och hitta kompromisser i blandade arbetsgrupper. Som projektledare ska du kunna hålla projektets satta budget, men också se möjligheter om projektets förutsättningar skulle förändras. Du är intresserad av hållbar utveckling och har erfarenhet från civilsamhället.

Det är en merit om du har erfarenhet av arbete med ungdomar eller ungdomsfrågor och har ett kontaktnät inom gymnasieskolan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för projektledaren är att:

  • leda och tillsammans med Fair Actions researchers, projektmedarbetaren och Ung Media ta fram vägledning för gymnasieungdomar att granska företags hållbarhetsarbete
  • hitta nya och underhålla befintliga samarbeten med skolor och andra aktörer
  • med stöd från projektmedarbetaren och Ung Media ta fram, implementera och följa upp projektplan utifrån uppsatta mål och indikatorer
  • tillsammans med kanslichef och föreningens ekonom följa upp projektets budget samt rapportera till projektfinansiären
  • delta i Fair Actions löpande arbete, inklusive administrativa arbetsuppgifter så som ansökningar till nya finansiärer och rapportering samt bidra till en god arbetsmiljö på kontoret

Vem är du som projektmedarbetare?

Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och ungdomsfrågor. Projektet handlar om att förändra gymnasieelevers attityder i sin roll som aktiva samhällsaktörer. Därför är det viktigt att du har erfarenhet av strategisk kommunikation som utgår från målgruppens behov och förutsättningar. Du ska ha vana och intresse av sociala medier där unga är. Du har en pedagogisk förmåga, både muntligt och skriftligt och du har erfarenhet av att ta fram olika typer av informationsmaterial. Du är intresserad av hållbar utveckling och har erfarenhet från civilsamhället.

Det är en merit om du har ett kontaktnät inom gymnasieskolan.

Projektmedarbetarens främsta arbetsuppgifter är att:

  • se till att ungdomsperspektivet genomsyrar projektet
  • tillsammans med Fair Actions researchers, projektledaren och Ung Media ta fram vägledning för gymnasieungdomar att granska företags hållbarhetsarbete
  • sprida projektet via digitala plattformar
  • upphandla och samarbeta med konsulter för vidareutveckling av digitala plattformar och framtagande av visuellt och skriftligt material
  • delta i Fair Actions löpande arbete, inklusive administrativa arbetsuppgifter så som ansökningar till nya finansiärer och rapportering samt bidra till en god arbetsmiljö på kontoret

Hur ser villkoren ut?

Tjänsterna är tillsvidare på respektive 100%. Vi har kollektivavtal med Unionen/IDEA och vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse. Det förekommer resor inom Sverige för båda tjänsterna. Fair Action lägger stor vikt vid att vara en god arbetsgivare och erbjuder friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider. Vi jobbar kontinuerligt med den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.

Hur söker jag?

Skicka personligt brev och CV till Fair Actions kanslichef Ulrika Urey på ulrika@fairaction.se. Ange tydligt vilken av tjänsterna du söker. Skicka in din ansökan så fort som möjligt men senast den 10 november, eftersom rekrytering sker löpande. Vi kommer att be om arbetsprover från de som går vidare till intervju.