Tiger of Sweden åtar sig att publicera leverantörslistor

Efter att en ny rapport från Clean Clothes Campaign visat på stora risker med att köpa kläder från Rumänien åtar sig nu Tiger of Sweden att publicera sina leverantörslistor.

tiger-of-sweden-levnadslon-rumanien-leverantorslistor

High five! Efter Fair Actions påtryckningar har Tiger of Sweden meddelat att de kommer att offentliggöra sina leverantörslistor under maj 2019. Foto: big-ashb

Enligt rapporten från Clean Clothes Campaign tjänar många sömmerskor i Rumänien så lite att de har svårt att försörja sina barn.  I samband med att rapporten släpptes uppmanade Fair Action Tiger of Sweden att offentliggöra sina fabriker. Rumänien är Tiger viktigaste inköpsland.

Att det är ett krav på företag att vara öppna och redovisa sin påverkan på mänskliga rättigheter framgår av FNs vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Sedan 2016 pågår en internationell kampanj som bland annat Fair Action (som medlem av Clean Clothes Campaign), Human Rights Watch och den internationella fackföreningsrörelsen står bakom. Kampanjen uppmanar företag att ställa sig bakom en Transparency pledge, vilket en mängd företag har gjort (bl a H&M och Lindex).

Tack ni som delat och engagerat er i sociala medier!

Läs rapporten från Clean Clothes Campaign.