Skriv på för lagkrav på levnadslön

De borde vara olagligt att betala ut löner det inte går att leva på. Därför vill vi att det införs lagkrav på levnadslön i kläd- textil- och skobranschen.

/15 maj, 2023/Nyheter/
ECi_GoodClothes_Instagram_Activist

Lönenivån i de länder där våra kläder och skor tillverkas är i de flesta fall så låg att arbetaren inte har en chans att klara sig på sin lön. Vi behöver 1 miljon underskrifter från EU-medborgare för att kunna driva på för lagstiftning om att företag ska bidra till levnadslöner hos leverantörsfabrikerna de köper ifrån.

Namninsamlingen ”Good clothes, fair pay” är ett europeiskt samarbete mellan bland andra Fair Action, Clean Clothes Campaign, Fairtrade och Fashion Revolution. Namninsamlingen är ett så kallat europeiskt medborgarinitiativ och i dessa behöver den som skriver under uppge sitt personnummer enligt EUs regler.

Vad är en levnadslön?

En levnadslön är den lön som en arbetare behöver för att kunna leva ett drägligt liv, till exempel kunna äta ordentligt, försörja sina barn och ha råd att gå till doktorn.

Vem står bakom kampanjen?

Namninsamlingen ”Good clothes, fair pay” är ett samarbete mellan bland andra Fair Action, Clean Clothes Campaign, Fairtrade och Fashion Revolution.

Läs mer

Frågor och svar om Good Clothes Fair Pay