Hur långt är vi från verkligt hållbart mode? Ställ dina frågor till oss på Fair Trade Forum

Den 5-7 oktober arrangerar Linköpings kommun Fair Trade Forum som i år bär temat "Hållbar livsstil". Vi är på plats för att tillsammans med forskare, författare och företag svara på era frågor om modebranschen.

/12 september, 2017/Nyheter/
fairtradeforum2017_slide

Fredag 6 oktober på Kårhuset Kollektivet

Tid: 13.45 – 14.15
Levnadslön – en mänsklig rättighet med Malin Kjellqvist, Fair Action 
Sömmerskorna i Kambodja och Bangladesh behöver DUBBELT så hög lön för att ha råd med mat, sjukvård och skolgång till barnen. Vilket ansvar har klädföretagen? Vad kan du göra som konsument?
Plats: Forumteatern

Tid: 19.00 – 19. 50
Panelsamtal – Hur långt är vi från verkligt hållbart mode? – med Emma Enebog Miljö-och hållbarhetschef Myrorna, Jennie Johansson författare till boken Slow Fashion och verksamhetsledare för Stockholms stadsmissions modebutik Remake, Anna Jonsson forskare vid Linköpings Universitet, Malin Kjellqvist kampanjansvarig på Fair Action
Passa på och ställ dina frågor om textiltillverkning och hållbart mode till vår fantastiska panel! Debatten om dåliga arbetsvillor och miljöproblem i klädindustrin har varat i över 20 år. Har det hänt något? Får de som syr våra kläder vettigt betalt, och om inte – vad finns det för alternativ för den som vill handla medvetet?
Plats: Forumteatern

Här hittar du hela programmet.