Fair Action söker dig som vill syna företagen i sömmarna

Fair Action söker nu en vikarierande projektledare som vill bidra till vårt arbete med att granska svenska företag.

/24 april, 2018/Nyheter/
you-stole-apizza-my-heart-1

Vilka är vi?

Fair Action är en ideell förening som sätter press på företag att förbättra arbetsvillkor och betala levnadslöner. Vi granskar företag, driver opinionsarbete samt samarbetar med liknande organisationer i produktionsländer. Vi är fem medarbetare och en ideell styrelse och vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm.

Vad kommer jag jobba med?

Vi söker nu en vikarierande projektledare. Dina arbetsuppgifter består av att bidra till föreningens arbete med att analysera och publicera information om svenska företags verksamhet. I uppgifterna ingår dessutom att föra dialog med företag och bedriva kampanjarbete riktat mot konsumenter. Du kommer även att representera Fair Action i nätverk med andra organisationer som vi är aktiva inom. Det ingår också att hålla föredrag, att hjälpa till med ansökningar samt att utföra olika administrativa uppgifter.

Vad behöver jag kunna?

Du behöver ha erfarenhet av projektledning, ha god analytisk förmåga samt kritiskt tänkande. Vi vill att du är flytande i engelska i tal och skrift. Du får gärna vara kommunikatör, informatör eller journalist samt ha erfarenhet från att arbeta med kampanjer i sociala medier. Vi ser att du har kunskap om global handel och företags ansvar för miljö och mänskliga rättigheter. Arbetsuppgifterna kräver noggrannhet, god samarbetsförmåga och att du tycker om att ha kontakt med människor och att tala offentligt. Du bör också ha arbetslivserfarenhet av frågor som är relaterade till tjänsten. Det är en fördel om du har erfarenhet från föreningsverksamhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att alla våra medarbetare är med och bidrar till vår gemensamma arbetsmiljö genom att vara lyhörda, tydliga, toleranta och omtänksamma.

Hur ser villkoren ut?

Tjänsten är ett vikariat på 70-100%. Vi har kollektivavtal med Unionen/IDEA och vi tillämpar individuell lönesättning. Vikariatet börjar i mitten av augusti, eventuellt tidigare enligt överenskommelse. Vikariatet avslutas 31 december 2018.

Hur ansöker jag?

Skicka personligt brev och CV till Fair Actions kanslichef Ulrika Urey på ulrika@fairaction.se. Skicka in din ansökan så fort som möjlig men senast den 6 maj, eftersom rekrytering sker löpande. Har du frågor om tjänsten kontaktar du Ulrika Urey. Du kan även ringa på 08-643 43 64.