Fair Action i Almedalen 2024

Fair Action kommer att finnas på plats i Visby under Almedalsveckan, tisdag till torsdag, 25-27 juni. Kanslichef Marlene Rosendal kommer att medverka i ett panelsamtal 27 juni, anordnat av Kvinna till Kvinna och Swedfund. Hoppas vi ses där!

/24 juni, 2024/Nyheter/
Untitled design (8)

24 juni invigs den årliga Almedalsveckan i Visby, där politiker, civilsamhällesorganisationer, offentliga aktörer, media och allmänheten möts i ett fullspäckat eventprogram för att diskutera viktiga samhällsfrågor.

Fair Actions kanslichef Marlene Rosendal kommer att finnas på plats i Almedalen 25-27 juni och delta i Kvinna till Kvinnas och Swedfunds panelsamtal om könsrelaterat våld.

”Jag ser fram emot att delta i panelen kring könsrelaterad våld i Almedalen och lyssna in samt bidra med Fair Actions erfarenhet inom frågorna. Jag ser även fram emot att nätverka och delta i andra viktiga seminarier inom våra frågor. Kom gärna förbi seminariet vi deltar i och säg hej!”

Hur kan investerare, företag och civilsamhället jobba tillsammans mot våld och trakasserier?

När: 27 juni, kl 16:00–16:40
Var: Donners plats 1, Donnerska huset, ”Civilsamhällesarenan, Hörsalen”

Beskrivning: Hur kan utvecklingsfinansiärer, kapitalförvaltare och företag motverka våld och trakasserier inom sina portföljer, produktionsled och arbetsplatser? Priset för varje enskild person som utsätts går inte att mäta. Kvinnors behov och rättigheter åsidosätts ofta. Hur kan civilsamhället bidra?

Paneldeltagare:

  • Marlene RosendalManaging Director, Fair Action
  • Petra Töttermann Andorff, Generalsekreterare, Kvinna till Kvinna
  • Maria Håkansson, VD, Swedfund
  • Victoria Lidén, Senior Hållbarhetsanalytiker & Ägarstyrningsansvarig Sverige, Storebrand
  • Therése Sjömander Magnusson, Generaldirektör, Nordiska Afrikainstitutet

Hoppas vi ses i Almedalen 25-27 juni!