Bli hållbarhetsvolontär hos Fair Action!

Fair Action söker nu en hållbarhetsvolontär för ett uppdrag gällande klimat, miljö och hållbar global utveckling med start vintern 2024.

/12 december, 2023/Nyheter/
Bli senior volontär på Fair Action!

I Fair Actions projekt Generation C – Äldre skapar cirkulär gemenskap, fokuserar vi på seniorers intresse och engagemang för klimatfrågan och global hållbar utveckling. Syftet med projektet är att involvera personer över 65 år i utvecklingen av ett metodmaterial som kan användas för att engagera människor i hållbarhetsfrågor, och samtidigt bidra till samhörighet och välbefinnande. Projektet drivs i samarbete med bland annat Klimataktion, Ung Media, PRO i Stockholms län, Röda Korset Umeå, ABF Stockholm och Sveriges konsumenter.

Vilka är vi?
Fair Action är en ideell förening som sätter press på företag att förbättra arbetsvillkor och betala levnadslöner. Vi granskar företag, driver opinionsarbete och ger medborgare verktyg för att kunna påverka. Vi är ett litet kansli och en ideell styrelse och vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm. Både på kansliet och i styrelsen finns personer som varit en del av föreningen länge.

Vi har stort genomslag i media och har lyckats påverka svenska modeföretag och banker att ta viktiga steg mot att bli mer hållbara. Vi samarbetar med ideella organisationer och fackförbund över hela världen.

Vad innebär volontäruppdraget?
Nu söker vi minst en hållbarhetsvolontär som vill vara med och arbeta med projektet. Volontären kommer att ingå i en dynamisk projektgrupp, där seniorers röster och perspektiv ska styra. Volontärens arbetsuppgifter kommer att kretsa kring aktiviteter som vi genomför tillsammans med målgruppen och samarbetspartners. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat att hjälpa till att planera och genomföra träffar, workshops och föreläsningar. Volontären kommer även att bidra med marknadsföring av dessa möten och av olika kampanjer samt med mejl- och telefonkontakt med projektets samarbetspartners.

Vi letar efter dig med:

  • Intresse för hållbar utveckling och klimatfrågor.
  • Intresse av att engagera och motivera andra seniorer.
  • Intresse av att tala inför och leda större grupper.
  • Förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
  • Digitala kunskaper.
  • Ålder över 65 år

På Fair Action lägger vi stor vikt vid vår gemensamma arbetsmiljö och vi strävar efter att vara lyhörda, tydliga, toleranta och omtänksamma mot varandra.

Det volontära uppdraget startar vintern 2024 och pågår i minst ett år. Volontäruppdraget är oavlönat. Volontären förväntas kunna närvara fysiskt på vårt kansli i Stockholm tre halvdagar per vecka. Tiden kan fördelas ut enligt ett flexibelt schema.

Hur ansöker jag?
Ansök genom att skicka en kort presentation av dig själv till Alexandra Lövgren, styrelseledamot i Fair Action, senast 28 februari. Mejladress: alexandra.lovgren@hotmail.com

Projektet Generation C – Äldre skapar cirkulär gemenskap, finansieras med stöd av Allmänna Arvsfonden.