Resor

Reseföretagen utlovar lyxiga poolområden, kritvita stränder och avkoppling för hela familjen. Men bakom kulisserna på svenskarnas semesterorter i Thailand, Turkiet eller Dubai gömmer sig en hård verklighet. De som bäddar sängar och serverar drinkar på hotellen arbetar extremt långa dagar för löner som inte går att försörja sig på.

Personal på hotellen i Thailand har många gånger löner under den lagstadgade minimilönen. Foto: Jonas Gratzer
Personal på hotellen i Thailand har många gånger löner under den lagstadgade minimilönen. Foto: Jonas Gratzer

I vinter åker runt 300 000 svenskar på solsemester till Thailand. Vår studie ”No Holidays for the Burmese” som släpptes i december 2015 visar att löner under den lagstadgade minimilönen, diskriminering och ingen betald ledighet är vardag för de som jobbar på hotell som anlitas av Apollo, Fritidsresor och Ving. På tvätterier som tar hand om hotellgästernas lakan är arbetsdagarna under högsäsong upp till 19 timmar långa, med bara två dagar ledigt i månaden. Bagare som levererar bröd till frukostbuffén vittnar om att de inte haft någon semester under det senaste året. Redan 2012 uppmärksammade vi Apollo, Fritidsresor och Ving på de usla villkoren på hotellen och deras underleverantörer i rapporten ”Ingen Solskenshistoria”. Trots att problemen varit kända har charterbolagen inte fått till stånd förbättringar för de anställda.

12-timmars arbetsdagar utan rast i Dubai

Vi har också granskat verkligheten bakom de glamourösa hotellfasaderna i Dubai. I rapporten ”Shattered dreams”, som kom i oktober 2015, har vi tillsammans med Swedwatch undersökt villkoren för anställda på hotell där resenärer från Apollo, Ving och Fritidsresor bor. Granskningen visar att arbete uppemot tolv timmar om dagen med liten eller ingen övertidsersättning är vanligt. Av 30 intervjuade arbetare har 28 fått sina pass beslagtagna av arbetsgivaren, vilket förhindrar de anställda att byta jobb eller att resa ut ur landet.

Hotellstäderskor i Turkiet har svårt att klara sig på sin lön

Även på andra populära resmål finns stora problem med dåliga arbetsvillkor. I Turkiet har vi tillsammans med nätverket Schyst resande undersökt tio hotell i Alanya-området som anlitas av Apollo, Fritidsresor och Ving. Majoriteten av de total 33 anställda som intervjuats uppger att de inte kan försörja sig och sin familj på sin lön. Framförallt är det städpersonal, nästan uteslutande kvinnor, som inte tjänar mer än minimilönen på motsvarande cirka 2760 kr i månaden, vilket är långt under en summa som går att leva på i området. De anställda har dessutom mycket små möjligheter att påverka sina arbetsvillkor, eftersom många arbetsgivare motarbetar facklig organisering. På sju av hotellen uppger de intervjuade att de skulle bli avskedade om de gick med i en fackförening.

Samarbete för schystare turism

Fair Action är en av sju organisationer i nätverket Schyst resande, som jobbar med att lyfta hållbar turism. Schyst resande utbildar också ambassadörer som är ute och föreläser på skolor, företag och organisationer. På Schyst resandes sajt kan du hitta information om hur du kan bli ambassadör och jobba för att fler konsumenter ska välja medvetet när de reser.

Vill du blir en schyst resenär? Klicka här och läs våra tips!